Întâi câteva cuvinte despre aeroportul Cluj: mi se pare destul de prost gândit, spațiul de îmbarcare este subdimensionat pentru două-trei curse care pleacă simultan, mai ales dacă sunt operate de WizzAir și fiecare adună peste 100 de pasageri. Cel de la Sibiu este mai mic, dar gândit mai bine și un pic mai șic, arată mai vestic. Când spun asta mă refer la culori, materiale și monitoare. Una peste alta, ambele sunt un imens pas înainte față de ce era în urmă cu 5 ani.
Aunși la 8 dimineața pe aeroportul din Palma (care cred că e mai mare decât Otopeniul), am luat un taxi și 10 minute, respectiv 20 de euro mai târziu eram în mijlocul stațiunii Playa de Palma, în fața hotelului Neptuno, ales după investigații serioase pe tripadvisor.com, ca să fie curat, liniștit, relativ ieftin și bine poziționat. De data asta ce era pe site era și în realitate. Fiind așa matinali, ne-am temut că o să pierdem jumătate de zi la recepție, dar Jesus, recepționerul, ne-a luat banii rapid și ne-a trimis să luăm micul dejun, pentru că o să aibe o cameră liberă deja la 10.
Micul dejun a fost cuprinzător, unul din cele mai bune pe care le-am întâlnit, de la ochiuri proaspete făcute de bucătar pe loc până la fructe și specialități mallorcheze. După ce am tras de timp până s-a făcut momentul să luăm prima cameră în primire, ne-am lăsat bagajele în ea și am coborât la piscină, așteptând ora 12 pentru următoarea cameră. Ca și în poze, piscina nu-i olimpică dar marea e la 10 metri, peste promenadă, o alternativă la fel de caldă și curată. Singura chestie care m-a deranjat a fost faptul că nu puteam lua sangria la carafă, ne dădeau doar în niște pahare de plastic la piscină, cam micuțe pentru prețul lor de 2-3 euro. Când ne-am dus pe plajă am remediat problema, luând sangria la litru în cutie de carton de la supermarketul vecin cu 1.5 euro, dar atunci am dat pe sezlonguri câte 5 euro.
Deși inițial nu căutasem asta, pachetul cumpărat conținea și cina. Spun că nu doream pentru că în Grecia cina a fost atracția principală a zilei, am colindat tavernele și am mâncat multe mâncăruri bune. Aici în schimb ne-am îndopat de la bufetul îndestulător, de la carne de vită la fructe de mare, nu multe delicatețuri dar totdeauna 4-5 feluri de bază din care să alegi plus salate, dulciuri și fructe. Totuși mâncarea nu se ridică la nivelul Greciei, nici prin alte locuri prin care am mai fost pe insulă și nici la Madrid, dar poate am nimerit noi doar cele mai comerciale restaurante, deși părerea mea e că totul ține de specificul bucătăriilor. Discutabil mult si bine, recunosc.
Stațiunea este construită paralel cu marea, după plajă vine o stradă pentru promenadă, apoi spatele hotelurilor care au toate restaurante sau magazine, apoi hotelul în sine, apoi o altă stradă mai circulată unde se află și intrarea în hotel, apoi rândul doi de hoteluri apoi o altă stradă și rândul trei și cam atât. De obicei hotelurile din primul rând au patru stele, foarte puține cinci, apoi cele din celelalte rânduri cam 3-4 stele. Lungimea ei este foarte mare, cam 4-5 km, începând de la orașul Palma și până la terminarea golfului. Într-una din poze, făcută din capătul opus orașului Palma, puteți vedea luminițele până departe în orizont
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.