În facultate, mai ales în primii ani, citeam cu plăcere revista Chip. Era destul de scumpă - 10 lei, dar merita. Multe subiecte interesante, mai ales pentru cineva pasionat de domeniu. De fapt cumpăram cam toate revistele de IT și erau câteva: PC Magazine, PC World, PC Report etc. Le citeam și la cursuri, dacă erau materii plictisitoare, gen electrotehnică.
Înapoi la ce vroiam să zic: articolele despre optimizarea sistemului de operare erau printre cele mai iubite, efectul era imediat și simțeai că te-ai ”jucat” cu folos cu setările - sau reinstalai. Asta era pe vremea Windows 95 și 98. Derulăm pe rapid înainte 14 ani și ajungem la Windows 7 iar articolele despre optimizare au în mare măsură aceleași sfaturi! Dezactivați procesele care rulează la startup, instalați memorie suplimentară, rulați defragmentatorul de fișiere etc. Nu mă mir că n-au supraviețuit revistele de IT. Site-ul PCMag.com are o mare parte din subiecte dedicate celor de la Apple! Apple nu era un PC x86, nu era în categoria asta, în revistele astea. Acum domină și e singura sursă de fascinație și inovație. IT-ul a devenit la fel de mainstream ca și curentul electric. O comodidate. Singura chestie cât de cât interesantă și utilă la care se lucrează acum e accelerarea afișării paginilor web folosind puterea plăcii grafice. Wow? Fâs. Mi-aș dori măcar un filtru de spam mai inteligent, ca să nu vorbesc de interfețe revoluționare sau de recunoaștere vocală decentă. Tlist....
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.