Săptămâna aceasta se cam încheie perioada de reduceri substanțiale și, pentru că văd cât muncesc fetele de la Transilvania Booking pentru a le face oferte personalizate și detaliate clienților, astăzi le fac reclamă gratis, dar meritată, chiar dacă asta poate însemna că o să-mi ajungă și mai târziu nevasta acasă :)
Ce-am scris mai sus nu e neaparat valabil pentru tot domeniul, există firme mari unde clienții trebuie ”prelucrați” în maxim zece minute. Mai mult, câteodată sunt priviți din cap până în picioare, judecați superficial și tratați cu expresii de genul ”Spania e cam scumpă”. Nu-i bai, așa a câștigat Transilvania Booking clienți fideli, care merg de trei ori pe an în concediu, uneori chiar și în Spania.
În primul rând trebuie menționat că o agenție de turism câștigă din comisioanele oferite de contractele cu tour operatorii, nu din adaos aplicat peste prețurile acestora. Spun asta pentru că unii oameni sunt sceptici și au impresia că dacă le recomanzi o agenție o să-i coste mai mult decât dacă și-ar rezolva ”singuri”. Practic, atunci când îți cauți singur concediul tot cu sistemele unor tour operatori sau agenți lucrezi, uneori poți da peste o ofertă foarte bună, alteori poți pierde ore întregi degeaba. Mai contează și cât de priceput la calculatoare ești, dacă ai încredere că ai ajuns pe un site legitim și dacă în condițiile ofertei respective există oaresce clauze și limitări pe care poate nu le-ai citit cu atenție.
Una din țepele cele mai uzuale este cea cu apartamentele ieftine din orașe scumpe, care nu există la adresele menționate. Am observat una de aproape și am scris de ea aici, mai știu de unii care au închiriat un apartament la Paris și strada se termina cu câteva numere înainte. Te trezești singur într-o țară străină, cu banii de cazare dați. Dacă ai lucra o agenție onestă nu s-ar întâmpla acest lucru și, în situația puțin probabilă că ar fi țepuiți și ei, ar fi sarcina lor să-ți găsească altceva.
În cazul în care ești în concediu și nu-ți place camera, sau nu corespunde descrierii, o agenție poate comunica cu reprezentantul tour operatorului în acea stațiune și acesta are altă forță în negocierile cu hotelul, altfel tu trebuie să-ți pierzi o zi de concediu și să te cerți cu jumătate din personal până ajungi la managerul care-ți poate râde în nas și da din umeri. Poate nici nu vorbiți aceeași limbă și comunicați prin semne. Vă gândiți că poate vouă nu vi se aplică situația de mai sus, dar dacă stați și cugetați un pic, cred că o să vă aduceți aminte de cineva care a pățit-o. Ori n-a știut la cine să sune ca să primească ajutor, ori au fost alți factori, cert e că și-a stricat vacanța. Într-un final vă puteți răzbuna cu o recenzie proastă pe TripAdvisor, dar cam slabă consolarea. Despre drepturile turiștilor puteți citi mai multe aici.
Referitor la TripAdvisor, dacă l-ați folosit, ați observat că nu există hotel cu review-uri exclusiv pozitive, totdeauna e cineva care a avut o experiență proastă sau l-a nemulțumit ceva. Agenții de turism merg în infotripuri, văd la fața locului toate hotelurile cu care există contract, pot să vă ajute în decizie, poate ce-a comentat cineva pe net nu e aplicabil situației sau cerințelor voastre.
În situațiile călătoriilor complexe, agenția are avantajul că poate rezerva biletele de avion și de cazare fără a trebui plătite imediat, până la momentul în care toate detaliile și toate segmentele deplasării au fost aranjate. Doar atunci se cumpără tot pachetul. Cine a văzut cum cresc prețurile la unele bilete de avion de la o oră la alta sau cât de repede dispar ultimele două camere libere la hotelul dorit, știe ce avantajos e să le poți reține până la decizia finală.
Tot la capitolul comoditate, pe lângă cele enumerate mai sus, agentul vă poate da toate informațiile despre viză și țara de destinație, hârtiile necesare pentru călătoria cu copiii și alte proceduri, vă pot transmite știri de ultimă oră, vă pot atrage atenția asupra anumitor obiective turistice ce merită vizitate - sau mai degrabă asupra celor care sunt țepe, au feedback de la alți turiști și își îmbunătățesc oferta și cunoștințele pe baza acestuia. Suplimentar, ei vă pot încheia asigurările medicale și cele storno - și, dacă ați citit până aici, măcar cu atât trebuie să rămâneți din tot ce-am scris: luați totdeauna în calcul asigurarea storno, în cazul în care nu puteți pleca în concediu veți primi majoritatea banilor înapoi de la asigurator. Mai multe detalii despre asigurări aici.
În încheiere, dacă v-am convins că e bine să cereți o ofertă pentru următorul concediu unei agenții, când faceți acest lucru specificați din start numărul de adulți, numărul de copii și vârsta lor, bugetul maxim, perioada dorită, tipul de concediu de care sunteți interesat. O să urmeze un ping-pong de informații și, într-un final, după câteva ore de muncă ale agentului, o să primiți o ofertă personalizată. Poate nu totdeauna o să vă satisfacă, dar dacă nu o luați, comparați după încheierea concediului cu cea pe care ați ales-o și analizați dacă ar fi meritat banii în plus sau dacă sfaturile lor n-au fost bune.
unde o gasesc pe Monica???
RăspundețiȘtergerepe facebook, sau la tel de aici http://transilvaniabooking.com/contact.html, dar ca te cunosc tie iti scriu eu pe facebook. :)
RăspundețiȘtergere